Cum funcționează radioul AM / FM

onradio
Cum să porniți și să găzduiți un post de radio online?
July 5, 2021
Sirius Radio – Tot ce ai vrut vreodată să știi
October 13, 2021

Posturile de radio AM și FM funcționează prin trimiterea de emisiuni prin turnuri radio. Ascultătorii care au receptoare în mașină sau acasă se pot conecta. Nu mulți oameni știu acest lucru, dar AM și FM reprezintă:

Ambele sunt transmise prin aer prin unde radio. Aceasta constă din unde electromagnetice, care sunt în jurul nostru, dar la frecvențe diferite. Acestea sunt generate de curenți alternativi, care este puterea electrică utilizată pentru funcționarea fiecărui aparat, cum ar fi computerul sau telefonul din care citiți acest lucru.

AM poate ajunge de obicei la distanțe mari datorită puterii sale. Cu toate acestea, semnalele sunt mai susceptibile la zgomot și interferențe. FM nu are această problemă, dar se limitează la bariere fizice, cum ar fi clădirile și dealurile. Acesta este motivul pentru care puteți prelua anumite posturi de radio atunci când vă aflați în mașină sau ascultați acasă.

Difuzarea radio AM / FM

Pentru a transmite radio AM sau FM, aveți nevoie de un transmițător. Există o varietate de tipuri diferite, de exemplu, Singstek Mini Radio Stereo Station este un transmițător FM care poate transmite până la 15 mile.

Un astfel de emițător poate fi operat fără licență, dar radioul AM / FM este reglementat în majoritatea locurilor, cum ar fi SUA și Marea Britanie. Trebuie să contactați organul de conducere al țării dvs. pentru a obține o licență pentru a putea transmite în mod legal.

Radio digital explicat

Radioul digital este adesea denumit DAB (Digital Audio Broadcasting). La fel ca AM și FM, radioul digital folosește undele radio pentru a ajunge la ascultători. Principala diferență este că reduce cantitatea de informații trimise utilizând un sistem de compresie numit MPEG. Divizat în fragmente și codificat în cifre, acesta transmite mici bucăți de date pentru receptoare în mașini sau acasă pentru a le împărți. Împreună cu tehnologia COFDM și multiplexarea, asigură recepționarea semnalelor în mod fiabil și robust, chiar și în medii predispuse la interferențe.

În afară de detaliile tehnice, radioul digital este un mod mult mai eficient de a transmite prin intermediul undelor radio. Oricine are un radio DAB, la fel ca majoritatea mașinilor moderne acum, se poate acorda posturilor de radio digitale.

Difuzarea radio digitală

La fel ca AM și FM, radioul digital are nevoie de un emițător pentru a transmite. Pentru a funcționa eficient, emițătoarele digitale trebuie să se retransmită de la antene pentru a-și crește semnalul. Organele de conducere reglementează cine poate și nu poate transmite. De exemplu, aici, în Marea Britanie, ar trebui să obțineți echipamentul și licența corespunzătoare de la Ofcom.

Radio online explicat

O modalitate mai simplă de a configura un post de radio o face online. De exemplu, cu Radio.co totul este gestionat în cloud. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la configurarea unui transmițător sau a echipamentului tehnic de configurare. Conectați echipamentul audio ca un microfon și un mixer la laptop, apoi începeți să transmiteți la postul dvs. online.

De la școlari la pensionari, de la radiodifuzori solo la companii de milioane de dolari, Radio.co ajută oamenii din medii diferite să intre în aer în câteva minute. Dar de ce să citim când vă putem arăta? Faceți un tur rapid al platformei pentru a vedea cum poate funcționa pentru dvs.

Difuzarea radio online

Cel mai simplu mod de a vă transmite emisiunile este online. Majoritatea țărilor nu reglementează abururile radio numai online, deci nu aveți neapărat nevoie de o licență. Cu toate acestea, dacă intenționați să redați muzică, vă recomandăm să căutați licențe.

Folosind Radio.co, puteți încărca piese, gestiona emisiuni cu playlisturi, transmite în direct și multe altele. Peste 3,8 miliarde de oameni au acces la internet, ceea ce reprezintă o mulțime de potențiali ascultători! Fie că este vorba de localnici din zona dvs. sau de oameni din cealaltă parte a lumii, oricine vă poate acorda spectacolele.