Cum să porniți și să găzduiți un post de radio online?

onradio
Modul în care s-a format formatul, s-a despicat și s-a refăcut muzica pop
July 5, 2021
onradio
Cum funcționează radioul AM / FM
July 5, 2021

Există câteva metode obișnuite pentru a pune în funcțiune postul de radio online.

1. Faceți computerul dvs. un server de streaming

Veți avea nevoie de cunoștințe tehnice și propriul server cu funcții de streaming pentru a realiza acest lucru. De asemenea, va trebui să vă familiarizați cu utilizarea microfonului și a altor echipamente de înregistrare, precum și cu software-ul de editare, cum ar fi Audacity.

2. Găzduiește-ți canalele de radio pe gazdă de streaming terță parte

Începeți cu încercări sau pachete gratuite și actualizați pe măsură ce publicul dvs. crește sau doriți să adăugați mai multe instrumente. Unele dintre gazdele de streaming terță parte includ:

Live365: Acest site are mii de posturi de radio pe fiecare subiect pe care ți-l poți imagina și atât pentru discuții, cât și pentru muzică. Dacă sunteți în căutarea unei baze de ascultători încorporate, atunci acesta ar putea fi un loc bun pentru a începe spectacolul. Acestea oferă o perioadă de încercare gratuită și pachete de difuzare personale și profesionale, astfel încât postul de radio să poată crește în timp.

BlogTalkRadio: Configurarea acestui site terță parte este atât de simplă încât veți putea începe și rula în mai puțin de o oră. Acestea oferă un pachet gratuit până la pachete profesionale. Pentru a începe difuzarea emisiunii, veți apela la un număr de telefon. Oaspeții pot apela și ei și îi puteți aproba din pagina Studio sau vă puteți deconecta. Spectacolele sunt arhivate pentru ascultarea viitoare.

Băieți în flux: acest furnizor oferă câteva posibilități de streaming mai avansate cu software special pentru a transmite în flux pe dispozitive mobile. De asemenea, oferă funcții de streaming video, dacă doriți să vă dezvoltați în acea zonă. Este o companie mai mică, dar site-ul web afirmă că înțeleg preocupările legate de costurile întreprinderilor mici și ale persoanelor fizice și oferă un produs rentabil.

Icecast:

Acest software gratuit este instalat pe serverul dvs. și vă permite să transmiteți în flux 24/7. Puteți încărca piese preînregistrate sau transmite în direct cu un microfon.

Undă largă:

Broadwave este un software care vă permite să transmiteți în flux prin computer către Internet. Veți avea nevoie de un site web pentru a le oferi ascultătorilor dvs. Ascultătorii nu trebuie să descarce niciun software și pot asculta prin browserul lor implicit.

FreeCast:

Unul dintre cele mai bune lucruri despre acest software de difuzare este că puteți avea un număr nelimitat de utilizatori care ascultă. Atâta timp cât aveți banda largă pentru a face față încărcăturii de ascultători, puteți continua să adăugați tot mai mulți oameni la fluxul dvs. live.

Acoperire extinsă

Deoarece aveți capacitatea de a înregistra MP3, aveți un avantaj suplimentar față de radioul tradițional. Radioul live tradițional poate fi difuzat o singură dată. Cei care ascultă în acel moment o aud, dar cei care nu ascultă nu și majoritatea emisiunilor nu sunt retransmise.

Cu toate acestea, radioul pe internet este de obicei transmis la cerere, ceea ce înseamnă că ascultătorul se poate acorda ori de câte ori îi place, poate împărtăși cu alții sau poate asculta de mai multe ori. Puteți chiar să creați un podcast al emisiunii dvs. care poate fi descărcat pentru ascultare în timp ce faceți naveta la serviciu, într-o sală de așteptare sau în timp ce vă exercitați.

Angajament crescut

Există un fel de camaraderie online când vine vorba de gazdele de radio amatori. Ascultătorii dvs. pot avea propriile emisiuni de radio online și vor ierta iesirile tehnice minore și erorile și pot chiar să ofere câteva idei care să vă ajute pe parcurs.

Easy In, Easy Out

Investiția, atât din punct de vedere al timpului, cât și din punct de vedere financiar, este minimă, așa că, dacă emisiunea radio nu aduce rezultatele dorite sau nu vă place să o creați, puteți ieși din emisiune cu puține pierderi.

Cu toate acestea, potențialul de câștiguri este mare, în special cu tot mai mulți oameni care caută divertisment online.