Cum să rulați cu succes un post de radio

Tipuri de scripturi radio
September 13, 2022
Utilizarea efectelor sonore în emisiunea dvs. de radio
September 13, 2022

Poate fi distractiv și satisfăcător să conduci un post de radio. Nu este întotdeauna ușor să gestionezi mai multe piese și personalități în mișcare. Iată câteva sugestii practice pentru a vă ajuta să vă operați stația în mod eficient și să o mențineți activă mulți ani.

Ai un obiectiv definit de stație

Cine este demografia dvs. țintă și care este scopul postului dvs. de radio? Pentru a vă administra corect stația, este esențial să determinați obiectivul acesteia.

Puteți transmite către localnici care locuiesc și lucrează în comunitatea dvs. Music For Pets, creat pentru a ajuta animalele de companie ale oamenilor atunci când sunt lăsate acasă, iar populația vizată este, da; ați înțeles, proprietari de animale de companie, este conceput pentru a calma animalele de companie ale oamenilor atunci când sunt lăsate acasă — animalul de companie al unei persoane.

Creați-vă stațiile culturale

Cultura postului de radio este crucială pentru succesul său, după cum ne-a spus Dom Chambers, președintele CMA și omul din spatele organizației nonprofit SoundVision. În plus, în calitate de manager de stație, modelați cultura stației.

Un manager de stație trebuie să își motiveze personalul să colaboreze la un obiectiv comun. De asemenea, ar trebui să-și ajute grupul în crearea și punerea în practică a ideilor lor. Un bun manager de stație, potrivit lui Dom, găsește echilibrul potrivit între cele două. O stație nu va avea succes dacă direcția este neclară. În mod similar, o stație care permite doar managerului să contribuie va eșua inevitabil.

Instruire pentru toată lumea

Zilele de formare în sesiune deschisă, precum cele oferite de Resonance FM și Radiolab 97.1 FM, vor ajuta pe toți să rămână pe aceeași pagină. Deși mediul lor poate diferi, toți nou-veniți la postul dvs. au aceeași lipsă de familiaritate cu operațiunile sale.
Sesiunile dvs. de antrenament pot consta în:

  • O descriere a politicilor stației (inclusiv modul de comportare în aer și în afara ei).
  • Demonstrații despre cum să depanați problemele și să lansați echipamentul.
  • Observ câțiva prezentatori, ingineri și programe experimentați.

După antrenament, acordați-le membrilor mai noi autoritatea de a conduce în timp ce sunteți ghidați de membri mai experimentați. Încercați-le pe pilotul preînregistrat al unui program. În loc să asculte, oamenii învață cel mai bine făcând. Ca urmare, se vor simți mai încrezători în rezolvarea problemelor singuri.