Cunoașteți cel mai bun software de radiodifuziune

Opi tinkimisen taidetta panttilainaamossa
August 22, 2022
Cum să scrieți un script radio de succes
September 13, 2022

Iată toate informațiile de care aveți nevoie pentru a alege cel mai bun software de radiodifuziune pentru postul dvs., de la soluții simple la sisteme complexe.

Care este cel mai bun software de transmisie radio pentru postul meu? Este dificil să răspunzi dacă nu ești familiarizat cu domeniul. Online, opțiunile nu lipsesc, ceea ce nu este neapărat negativ, deoarece puteți alege cea mai bună opțiune pentru dvs.

Urmtoarele acoperă toate domeniile de la soluții simple „clic și difuzare” la soluții complexe „doamne, de ce există atât de multe butoane”, așa că nu contează dacă ești un un radiodifuzor de internet începător care caută ceva simplu sau un profesionist experimentat care caută o alternativă mai bună.

Transmite în direct oricând

Acum puteți utiliza funcția noastră Live oricând dacă sunteți proprietarul desemnat al postului. Atâta timp cât nimeni altcineva nu este în direct, proprietarii posturilor pot transmite în direct fără a programa un eveniment, apăsând pur și simplu Conectare.

Nimeni altcineva nu are acces la această funcție în afară de proprietarul stației. Toți DJ-ii trebuie să aibă un eveniment live planificat pentru difuzare.

Gestionarea mai multor DJ

Oferirea accesului multor DJ reprezintă o provocare, deoarece, în timp ce aceștia pot difuza prin intermediul postului dvs., oferindu-le libertate nelimitată ar putea avea un efect dezastruos asupra oricăror emisiuni programate dacă depășesc intervalul lor de timp. .

Rolurile de utilizator de pe Radio restricționează programarea evenimentelor live. Următoarele evenimente pot fi programate și automatizate:

  • Proprietar
  • Director de stație
  • Un player de muzică

Cele mai eficiente interfețe audio pentru radio online

O interfață audio este necesară pentru ca emisiunile să sune profesional. Alegeți dintre cele mai bune interfețe audio pentru radio prin internet pentru a vă alimenta microfonul și a suna fantastic.

Ce este o interfață audio?

Un dispozitiv care transformă semnalele analogice (cum ar fi cele de la un microfon) în sunet digital este ceea ce este în esență o interfață audio. Computerul dvs. poate citi sunetul digital și îl poate difuza online.

O interfață audio poate converti semnalele analogice în digitale și invers. Computerul dvs. va converti sunetul digital în analog dacă vă conectați interfața audio. În semnalele analogice se folosesc unde sonore. Și le auzi prin difuzoare sau căști. Plăcile de sunet care îmbunătățesc calitatea excelentă a computerului sunt cunoscute ca interfețe audio.

Microfoane puternice, interfețe audio

Numerele componente ale studioului dvs. radio vor genera semnale analogice. Pentru a fi transmise online, aceste semnale trebuie transformate în audio digital.

Un microfon XLR este probabil cel mai critic și tipic echipament radio care generează un semnal analogic. Microfoanele USB fac mai mult zgomot decât microfoanele XLR. Și vă oferă un sunet lucios și mai clar.

Microfonul dvs. XLR este alimentat și conectat la computer prin interfața audio. Microfoanele cu condensator necesită 48V, adesea cunoscută sub numele de Phantom Power. O interfață audio va crește câștigul la microfoanele dinamice pentru a obține un semnal util.