De ce respingi radioul când ești pierdut?: Multi-Tasking și creierul 101

Radio pe Internet: dincolo de bloguri, pe măsură ce o altă mass-media devine micro
March 31, 2021
onradio
Modul în care s-a format formatul, s-a despicat și s-a refăcut muzica pop
July 5, 2021

Conduci prin suburbii într-o noapte în căutarea unei străzi unde trebuia să iei cina la noua casă a unui prieten. Încetiniți până la patru picioare, opriți radioul, nu mai vorbiți și vă uitați la fiecare semn. De ce? Nici radioul, nici vorbirea nu îți afectează vederea. opriți radioul, nu mai vorbiți și priviți la fiecare semn. De ce? Nici radioul, nici vorbirea nu îți afectează vederea. Sau sunt?
Conduci prin suburbii într-o noapte în căutarea unei străzi unde trebuia să iei cina la noua casă a unui prieten. Încetiniți până la patru picioare, opriți radioul, nu mai vorbiți și vă uitați la fiecare semn. De ce? Nici radioul, nici vorbirea nu îți afectează vederea.

Sau sunt?

Într-un studiu recent privind utilizarea telefoanelor mobile în timp ce conducea, Steven Yantis, profesor la Departamentul de Științe Psihologice și Brainice de la Universitatea Johns Hopkins, a spus acest lucru:

– „Direcționarea atenției către ascultare în mod eficient„ scade volumul ”la intrarea în partea vizuală a creierului. Dovezile pe care le avem astăzi sugerează cu tărie că atenția este foarte limitată – jocul cu sumă zero. Când atenția este răspândită într-o modalitate – să spunem, în acest caz, vorbind pe mobil – extrage întotdeauna o taxă pe o altă modalitate – în acest caz, sarcina vizuală de a conduce. ”

El vorbește despre abilitățile cognitive ale atenției divizate sau despre capacitatea de a efectua mai multe sarcini și de a acorda atenție la două lucruri simultan. Acest lucru este, în general, mult mai dificil decât atenția selectivă sau concentrată. Factorii care încep să intre în joc sunt capacitatea dvs. de atenție și cerințele de procesare – practic câte zone ale creierului dvs. sunt necesare pentru a procesa intrarea. De aceea, profesioniștii din unele medii foarte solicitante, cum ar fi piloții militari și jucătorii sportivi profesioniști, folosesc instrumente de instruire specializate pentru a-i ajuta să proceseze toate informațiile care altfel ar fi copleșitoare.

Capacitatea ta de atenție poate fi preluată prin blocarea (reglarea) distragerilor, împărțirea atenției pe diverse lucruri sau chiar menținerea atenției asupra unui singur lucru (vigilență). Oboseala este foarte atrăgătoare. Dacă sunteți obosit, este mai dificil să vă concentrați. În mod surprinzător, depresia are același efect. De fapt, multe probleme de memorie pot fi de fapt depresive – sau pot fi legate de oboseala care reduce capacitatea de atenție. Si ghici ce? Îmbătrânirea ne reduce capacitatea de atenție și crește cerințele de procesare. Practic, este nevoie de mai multe abilități de inhibare pentru a vă acorda atenție și a vă concentra. (Și nu pierdut) nimeni (în afară de cazul există pași pe care îi puteți face pentru a face mai multe sarcini mai bine!)

Cum să vă împărtășiți atenția mai eficient

* Efectuați sarcini foarte diferite. Este mult mai dificil să faci două sarcini foarte similare (citirea și vorbirea) în același timp decât să faci două sarcini foarte diferite (alergarea și vorbirea). Dacă puteți folosi zone cerebrale separate care vă vor ajuta, dar un avertisment: creierul nu separă întotdeauna informațiile perceptuale atât de clar pe cât credeți.

* Practică. Dacă sunteți mai bun la fiecare sarcină independent, veți fi mai bine să le faceți în același timp (chiar dacă nu vă descurcați bine în același timp ca atunci când faceți fiecare separat). De asemenea, practicarea abilităților cognitive de atenție împărțită vă va ajuta să efectuați mai multe sarcini – pur și simplu faceți-o treptat, într-un mod mai puțin stresant.

* Fii simplu. Dacă trebuie să faceți mai multe sarcini, sarcinile simple multitasking vor avea mai mult succes decât încercarea de a dovedi ultima comandă a lui Fermat în cap, în timp ce scrieți simultan un roman.

Deci, nu ești nebun după reducerea volumului când ești pierdut. Procedând astfel, permiteți creierului să se concentreze asupra misiunii dvs. – să găsiți cina!