FRS Radio: Aducerea familiilor împreună

de a alege emisiunile de radio dreapta pentru a promova produsul dumneavoastră.
December 2, 2020

Family Radio Service (FRS), care a fost autorizat în SUA din 1996 este un sistem îmbunătățit walkie-talkie. Deoarece acest serviciu radio personal utilizeaza frecvente in banda UHF (ultra high frequency), nu exista interferenta de la radio-uri CB sau telefoane fara fir care folosesc frecvente diferite. În loc de AM (modulare amplitudine), FRS utilizează FM (modulare a frecvenței), astfel încât este fiabil la intervale mai mari decât radiourile CB.

Deși FRS a fost propus inițial pentru utilizare de către familii de către Radio Shack atunci când a fost introdus în 1994, FRS a fost din ce în ce adoptată de întreprinderi ca o alternativă rentabilă la banda de afaceri. FRS nu are nevoie de o licență, fie.

FRS Radio Informații tehnice

În conformitate cu reglementările FCC, limita actuală pentru radiourile FRS este de 500 miliwați. General Mobile Radio Service (GMRS) împarte canalele de la 1 la 7 cu FRS. Atâta timp cât puterea de ieșire nu depășește limitele FRS, nu este necesară nicio licență. Este obișnuit ca radiourile FRS să utilizeze coduri de ton sub audible (CTSS & DCS) pentru a filtra zgomotul nedorit de la alți utilizatori pe aceeași frecvență. Aceste coduri nu oferă nici o protecție împotriva streașină, chiar dacă acestea sunt uneori menționate ca coduri de confidențialitate. Singurul lor scop este de a ajuta la partajarea canalelor ocupate.

Pentru a restricționa gama de comunicații și a promova partajarea canalelor disponibile, normele FRS interzic utilizarea repetoarelor radio duplex și a interconexiunilor la rețeaua telefonică. Aceste restricții nu se aplică RMGR.

Noi restricții pentru limitarea răspândirii

Gama efectivă de radio FRS este, în general, de aproximativ 1 mile, chiar dacă majoritatea producătorilor de radio FRS va comercializa produsele lor ca având o gamă efectivă de 2 mile. Realitatea este că performanța reală variază semnificativ în funcție de condiții. Gama efectivă este redusă în prezența clădirilor metalice mari. Cu toate acestea, unii amatori au găsit radiouri FRS capabile să comunice la intervale de 30 mile sau mai mult în condiții excepționale în spații largi deschise.

Radiourile hibride GMRS/FRS au fost fabricate recent cu 22 de canale, comparativ cu cele 14 canale asociate în mod obișnuit cu FRS. O licență GMRS este necesară pentru a transmite pe toate canalele de mai sus 14. Transmisia pe canalele de la 1 la 7 necesită o licență numai dacă ERP (puterea efectivă radiată) a radioului este mai mare de 1/2 watt (500 miliwați). Responsabilitatea pentru înțelegerea și respectarea regulilor FCC & reglementărilor revine utilizatorului. Cele mai multe radiouri hibride GMRS/FRS pot fi setate să funcționeze la mai puțin de 500 miliwați pe canalele de la 1 la 7, ceea ce elimină cerința de a obține o licență.

FRS Radio în țări străine Deși numit de nume diferite, servicii similare în natură cu radio american FRS există în mai multe țări. În 2000, Canada a aprobat utilizarea radiourilor FRS standard american. Având în vedere apropierea SUA & Mexic, importanța comerțului între țări, și faptul că turiștii își aduc adesea radiourile FRS peste granițe cu acestea, Mexicul a autorizat, de asemenea, utilizarea radiourilor FRS.