Limite de difuzare radio pe internet pentru ascultătorii de radio

Muzică la îndemână
March 31, 2021
O scurtă istorie a radioului
March 31, 2021

Progresele rapide ale tehnologiei de-a lungul anilor ne-au adus la pragul unei noi ere în care putem lua în considerare ascultarea posturilor de radio online. Nu se poate nega aspectul de amploare al web-ului, iar numărul tot mai mare de utilizatori ai rețelei la nivel mondial este o dovadă a acestui fapt. Radio live este, în mod conceptual, un flux continuu de difuzare audio pe web.

Radio live

Conceptual, un flux continuu de difuzare audio pe web. Radiodifuziunea pe internet este denumită, în general, difuzarea prin web. Există diferite moduri de difuzare web prin radio și utilizatorul are posibilitatea de a accesa radio live mai ales gratuit și, uneori, pe baza mai multor abonamente fixe. Posturile de radio online permit utilizatorilor să-și acceseze favoritele, indiferent de timp și loc, numai în detrimentul unei conexiuni nete adecvate, care este compatibilă cu streamingul. Deoarece serviciile de radio pe internet sunt accesibile la nivel global, iubitorii de radio nu trebuie să se îngrijoreze dacă vor rămâne conectați la postul de radio preferat chiar și atunci când călătoresc în străinătate. Serviciul de radio pe internet oferă aproape toate formatele, cum ar fi știrile, sporturile, diverse genuri muzicale etc., care pot fi cu mult înaintea sferei posturilor de radio tradiționale. În majoritatea cazurilor, posturile de radio online sunt combinate cu rețelele de radio tradiționale consecvente.

Posturile de radio online se bazează exclusiv pe metoda de trimitere a programării audio de la un computer la altul prin orice rețea prin mijloace digitale. Posturile de radio online transmit radio în direct, care este în esență o combinație de posturi de radio tradiționale, împreună cu conținut de la posturi de internet specializate. Radioul pe internet nu ar fi fost posibil fără invenția tehnologiei de streaming la mijlocul anilor ’90, din cauza unor progrese tehnologice serioase. Anterior, în loc să acceseze radio live, utilizatorii trebuiau să descarce un anumit fișier audio pentru a-l asculta. Dar apoi, cu invenția tehnologiei de streaming, ascultătorii de radio au putut asculta anumite sunete în timp real. Streamingul constă în general din material live, precum și din clipuri preînregistrate cu conținut audio arhivat. Pentru a transmite în flux orice sunet, un anumit software trebuie să fie acolo capabil să codeze datele transmise de la postul de radio. Ascultarea radio prin intermediul posturilor de radio online este, prin urmare, destul de senzațională din punctul de vedere al faptului că nu este nevoie de hardware suplimentar sau că sunt necesare instrumente alternative. Doar un singur dispozitiv poate servi scopuri de calcul, precum și asculta radio live.

Posturile de radio online urmăresc

In general, unele programe interactive în care utilizatorii pot include imagini, animații și chiar videoclipuri, spre deosebire de posturile de radio tradiționale. Numărul de utilizatori care ascultă radio în direct pe un anumit canal poate fi urmărit cu ușurință prin estimarea numărului de vizitatori pe o anumită pagină într-o anumită zi, ceea ce poate produce niște informații excelente pentru evaluarea popularității canalului respectiv. Potențialul web de a ajunge la un public global poate fi aplicat de posturile de radio pentru a ajunge nu numai la publicul din întreaga lume, ci și pentru a oferi mai multe reclame de ultimă generație prin grafică, bannere, ferestre pop-up etc. Facilitățile de care ascultătorii de radio se pot bucura în timp ce ascultă radio în direct prin posturile de radio online se află în afara granițelor posturilor de radio tradiționale. Prin urmare, posturile de radio tradiționale pot fi eliminate în viitorul apropiat din cauza creșterii numărului de utilizatori ai rețelei.