Modul în care s-a format formatul, s-a despicat și s-a refăcut muzica pop

onradio
De ce respingi radioul când ești pierdut?: Multi-Tasking și creierul 101
March 31, 2021
onradio
Cum să porniți și să găzduiți un post de radio online?
July 5, 2021

Criticii de muzică din zilele noastre le place să se certe despre „rockism”, despre prejudecățile neexaminate pe care le aducem judecăților noastre muzicale și despre „poptimism”, un efort de a celebra lucruri comerciale despre care unii cred că merg mult prea departe. Cartea mea, Top 40 Democracy: The Rival Mainstreams of American Music, își propune să ne scoată din acel nesfârșit înainte și înapoi, concentrându-ne pe locurile cheie care devin pop: radio, care, începând de la AM cu Top 40 în anii 1950 și apoi mutându-se la FM în anii 1970, a dat muzicii cea mai profundă legătură cu americanii. Radio a făcut melodii și stiluri noi amintiri familiare, perene. Și spre deosebire de filme sau televiziune, radioul a fost segmentat structural: diferite formate precum country, R&B, rock, Top 40 și Adult Contemporary au vizat publicuri diferite.

Cum să vă conectați la radio pe internet

Dacă cunoașteți scrisorile de apel sau numele unei stații, este o opțiune rapidă de a transporta un anumit post de radio pe internet de pe un computer sau dispozitiv inteligent – doar introduceți-l sau vorbiți cu un difuzor inteligent, cum ar fi Amazon Echo, Google Home sau Apple HomePod.

Pentru pescuitul în adâncime în marea necunoscută, totuși, merită să treci printr-un agregator de posturi de radio: o bază de date online cu legături curate către posturi de radio care pot fi căutate în funcție de locație, gen, popularitate și, uneori, de calitate a fluxului.

Primul dintre mulți și primul în inima mea este TuneIn Radio, gorila de 800 de kilograme a agregatoarelor de posturi de radio pe internet. TuneIn Radio este preinstalat sau poate fi încărcat pe mai mult de 200 de dispozitive conectate, inclusiv difuzoare inteligente de la Sonos și Bose, televizoare inteligente, playere media în flux (de exemplu, Roku și Amazon Fire TV), smartphone-uri, tablete, console de jocuri ( Xbox și PlayStation) și computerele personale.

Baza de date globală

Cu o bază de date globală de peste 100.000 de posturi în 197 de țări și 22 de limbi, plus 5,7 milioane de podcast-uri și oferte de emisiuni la cerere, TuneIn se apropie cel mai mult de completitudinea (și dominația) radio mondială. Directorul principal de marketing, Ana Guillen, mi-a spus că acum atrage 75 de milioane de ascultători pe lună și a asistat la o creștere deosebit de puternică de 53% în ascultarea conținutului de știri, pe măsură ce pandemia COVID-19 a crescut.

Cea mai notabilă lacună din biblioteca de canale a TuneIn sunt cele 853 de stații comerciale din 153 piețe din SUA deținute de iHeartMedia (fostă Clear Channel Communications). Pentru a le accesa, trebuie să accesați aplicația și portalul iHeartRadio, accesibil în mod gratuit pe radiouri de internet, smartphone-uri, tablete, computere și dispozitive conectate similare. Urmărind să devină o destinație unică (și să vândă mai multă publicitate), iHeartRadio oferă, de asemenea, liste de redare de masă și posturi de muzică personalizate (a la Pandora); are oferte de distribuție cu lanțuri radio comerciale din Canada, Australia și Noua Zeelandă; și, de asemenea, leagă ascultătorii de unele posturi nealiniate. Însă serviciul nu are aproape acoperirea globală sau diversitatea stilistică a TuneIn sau a altor promotori de radio în flux cu eforturi mari.