O scurtă istorie a radioului

Limite de difuzare radio pe internet pentru ascultătorii de radio
March 31, 2021
Arhivă radio în flux
March 31, 2021

Acest articol vorbește despre unii dintre oamenii de știință și fizicieni care au condus la descoperirea radioului. Lumea nu este niciodată aceeași. S-a născut era radio.

Se așteaptă ca aproape fiecare gospodărie din Statele Unite să aibă cel puțin un radio. Invenția radioului depinde de două descoperiri anterioare: electromagnetul și telegraful.

Electromagnetul a fost inventat în 1825. Această descoperire a deschis ușa comunicării globale! Cinci ani mai târziu, Joseph Henry a reușit să transmită un curent electric printr-un fir care se întindea mai mult de o milă și care a determinat electromagnetul să declanșeze sunetul unui clopot. Astfel, s-a născut telegraful electric. Unul dintre cele mai recunoscute nume asociate telegrafului este Samuel Morse, care este cel mai bine cunoscut pentru seria de puncte (sunete scurte) și linii punctate (un sunet mai continuu) utilizate pentru a transmite mesaje cu codul alfabetului (de unde și numele Morse Cod). Telegraful a fost singurul mijloc de comunicare rapidă pe distanțe lungi până în 1877 și a invenției telefonului.

Baterie interesantă

nu? Utilizate de consumatorul general, acestea sunt instrumente mici, dar ambalate robust, care generează puterea utilizată pentru multe camere, ceasuri cu alarmă, aparate de radio și alte dispozitive. Ce face posibilă această producție de energie? În cazul telefoniei și al proiectării și utilizării sale timpurii, bateria a furnizat o sursă importantă de energie pentru electromagnet.

O baterie are două capete care sunt desemnate „+” sau pozitive, iar cealaltă „-” sau negative. Când dispozitivul care funcționează cu bateria este pornit, electronii produși de baterie se deplasează rapid din partea negativă în partea pozitivă a bateriei. Ceva a fost necesar pentru a întrerupe acest flux rapid de electroni sau pentru a găsi bateria complet descărcată într-o perioadă scurtă de timp. Pentru a realiza acest lucru, un fir este adesea filetat între terminalele pozitive și negative și o „sarcină”, cum ar fi un radio, creează un câmp magnetic mic în fir. Undele electromagnetice prezente astăzi au capacitatea de a transmite sunet (vorbire, muzică etc.), precum și imagini vizuale care nu sunt detectate prin vedere prin aer.

Există un număr de oameni de știință care ar trebui menționați la fel de importanți pentru telefonie pe cât știm majoritatea dintre noi. Mahlon Loomis a inventat telegraful fără fir. Guglielmo Marconi, a dovedit posibilitatea comunicării radio. În 1985, Marconi a transmis și a primit semnale radio. Folosind alfabetul Morse, a trimis primul semnal fără fir transmis pe Canalul Mânecii și, în timp, a reușit să primească scrisoarea Morse S începând din Anglia și ajungând în Newfoundland, care a devenit începutul radiotelegrafiei transatlantice (1902).

Semnalul fără fir care se obține este utilizat de departe ca mijloc de comunicare pentru operațiunile de salvare atunci când se produc accidente sau dezastre pe mare. În 1899, armata Statelor Unite a început să exploateze comunicațiile fără fir provenite de la un avion ușor de pe Insula Focului. Marina SUA este cu aproximativ doi ani în spatele Armatei în utilizarea telegrafiei fără fir.

În 1903, președintele Roosevelt (Theodore) și regele Edward al VII-lea au comunicat prin această tehnologie nouă și îmbunătățită. Celebrul Robert Perry, folosind radiotelegrafia, a transmis mesajul că „a descoperit polul”.

Radio AM a intrat pentru prima dată în lumea telecomunicațiilor la începutul anilor 1900. Acest dispozitiv permite utilizarea undelor ușor slabe pentru comunicare. Acesta a fost momentul în care termenul „radio”, așa cum îl știm astăzi pentru dispozitivele radio, a intrat în uz.

Se crede că

pe 23 decembrie 1900, profesorul Reginald Aubrey Fessenden a fost primul care a transmis cu succes vocea umană prin unde radio. În 1915, discursurile au fost trimise pentru prima dată în Statele Unite, începând din New York și trimise la San Francisco. Ceva mai târziu, transmisia a avut loc peste Oceanul Atlantic de la Arlington, Virginia, la Paris, la Turnul Eiffel.

Acest lucru îi interesează cu adevărat pe toți oamenii de știință și fizica teoretică care au condus la inventarea radioului. Marconi, Alexander Popov, Oliver Lodge, Fessenden și mulți alții au adus contribuții importante la descoperirile care au făcut lumea atât de diferită, încât este puțin probabil ca niciunul dintre ei să nu fi imaginat. S-a născut era radio.

Acest articol este licențiat sub licența GNU FDL și poate fi distribuit fără autorizarea prealabilă a autorului. Cu toate acestea, numele autorului și toate adresele URL (link-uri) menționate în articol și biografie trebuie să fie salvate.