Radio FRS: Adunarea familiilor

Ham Radio Cluburi
December 2, 2020
Internetul este viitorul?
March 31, 2021

Un flux continuu de difuzare audio prin Internet este numit webcast radio. Webcast-urile radio sunt de toate formele și dimensiunile. Există webcast-uri radio gratuite și există webcast-uri radio numai pentru abonații cu plată. Webcast-urile radio pot, de asemenea …

Family Radio Service (FRS)

Care a fost autorizat în SUA din 1996 este un sistem de walkie-talkie modernizat. Deoarece acest serviciu privat de radio utilizează frecvențe în banda UHF (ultra înaltă frecvență), nu există interferențe de la radiouri CB sau telefoane fără fir care utilizează frecvențe diferite. În loc de AM (modulație de amplitudine), FRS folosește FM (modulație de frecvență), astfel încât să poată fi bazat pe o gamă mai mare decât radiourile CB.

Deși FRS a fost propus inițial pentru uz familial de către Radio Shack când a fost introdus în 1994, FRS a fost adoptat din ce în ce mai mult de către întreprinderi ca o alternativă rentabilă la benzile de afaceri. De asemenea, FRS nu necesită licență.

Informații tehnice ale radioului FRS

În conformitate cu reglementările FCC, limita actuală a radiourilor FRS este de 500 de miliwați. Serviciul General de Radio Mobil (GMRS) partajează canalele de la 1 la 7 cu FRS. Atâta timp cât puterea de ieșire nu depășește limita FRS, nu este necesară nicio licență. Este obișnuit ca radiourile FRS să utilizeze coduri de ton sub-audibil (CTSS & DCS) pentru a filtra zgomotul nedorit de la alți utilizatori pe aceeași frecvență. Aceste coduri nu oferă nicio protecție împotriva eliminatorilor, deși uneori sunt denumiți coduri de confidențialitate. Singurul lor scop este de a ajuta la partajarea unui canal ocupat.

Pentru a limita gama de comunicații și a promova partajarea canalelor disponibile, regulile FRS interzic utilizarea repetoarelor radio duplex și interconectarea la rețelele de telefonie. Această limitare nu se aplică GMRS.

Gama efectivă a radiourilor FRS este în general de aproximativ 1 milă, deși majoritatea producătorilor de radiouri FRS își vor comercializa produsul, deoarece are o rază efectivă de 2 mile. Realitatea este că performanța reală variază semnificativ în funcție de condiții. Gama efectivă este redusă în prezența clădirilor mari din metal. Cu toate acestea, unii pasionați au întâlnit radiouri FRS capabile să comunice la distanțe de 30 mile sau mai mult în condiții excepționale în spații deschise.

Radiourile hibride GMRS / FRS au fost produse recent cu 22 de canale comparativ cu cele 14 canale asociate frecvent cu FRS. Este necesară o licență GMRS pentru a transmite pe toate canalele de peste 14. Transmiterea pe canalele 1 până la 7 necesită o licență numai dacă ERP (puterea transmisă efectivă) a radioului este mai mare de 1/2 watt (500 milliwati). Responsabilitatea de a înțelege și de a respecta regulile & Regulamentul FCC revine utilizatorului. Majoritatea radiourilor hibride GMRS / FRS pot fi setate să funcționeze la mai puțin de 500 de miliwați pe canalele 1 până la 7, eliminând cerința unei licențe.

Radio FRS în străinătate Deși se face referire la un nume diferit, există servicii similare cu radioul american FRS în mai multe țări. În 2000, Canada a aprobat utilizarea radiourilor FRS standard americane. Având în vedere proximitatea SUA &  Mexic, importanța schimburilor comerciale între țări și faptul că turiștii își transportă deseori radiourile FRS peste graniță, Mexicul a permis, de asemenea, utilizarea radiourilor FRS.