radioul online

Ce este radioul online?

Radio online este fie fișiere MP3 preînregistrate, fie transmisii live, prin microfon, care sunt transmise prin internet.

Cu radioul online, nu sunteți limitat la o singură zonă geografică sau nu depindeți de partenerii de sindicare care vă preluează emisiunea pentru a fi ascultată. Poate fi auzit peste tot în lume.

De ce radio online?

 • Oamenii păstrează mai bine ceea ce aud la posturile de radio pe Internet și văd în același timp într-un anunț. Vizualul combinat cu solicitările auditive rămân în creierul persoanei.
  Chiar dacă o imagine ar putea valora 1.000 de cuvinte, studiul a constatat că, în unele cazuri, cuvintele pot fi mai puternice decât anunțurile tipărite și pot conduce emoțiile consumatorilor, ceea ce duce la un procent de răspuns mai bun pentru reclame radio excelente.
  Impactul emoțional pozitiv al anunțurilor radio a fost egal cu cel al anunțurilor televizate sau poate ceva mai mare. Acest lucru este important, deoarece eficiența unei campanii publicitare poate fi afectată de cât de implicat emoțional este publicul.
  Potrivit studiului de impact al publicității radio pe internet de la Target Spot
 • În 2012, ascultătorul de radio pe internet a ajuns la 42% din gospodăriile din SUA în bandă largă (în creștere cu 8% față de 2011).
  Internet Radio are un public foarte dorit: 42% au gospodării cu copii, 64% dețin propria casă și 22% au un venit al gospodăriei de 100.000 USD anual.
  Reamintirea anunțurilor se îmbunătățește cu pași mari când publicitatea digitală și radio sunt utilizate împreună. Gândiți-vă la un banner și la o emisiune radio în flux sau la un concurs prin intermediul emisiunii radio în care utilizatorul trebuie să viziteze un site web pentru indicii sau pentru a intra.
  Ratele de răspuns la reclame online cresc de trei ori la cei care ascultă și radio online.
  Studiul a constatat că cei mai implicați utilizatori de internet ascultă și radio pe internet. Acești oameni sunt, de asemenea, de două ori mai predispuși să răspundă la un anunț pe internet decât cei care nu ascultă radio online.

Eficiența costurilor

Radio online este mult mai ieftin decât omologii săi AM / FM. Site-urile permit utilizatorilor să creeze o emisiune radio cu servicii profesionale pentru o mică taxă lunară.
O poți face singur. Majoritatea site-urilor de producție radio online au propriile studiouri „online”. Unele vă permit chiar să primiți apeluri de la invitați sau ascultători pentru a face emisiunea cu adevărat interactivă.
Fișierul MP3 poate fi salvat într-o arhivă, ceea ce vă mărește acoperirea, deoarece îl puteți menține disponibil mult timp după difuzarea emisiunii inițiale.

Ce înseamnă toate acestea pentru bloggeri?

Radioul pe internet a lărgit baza de ascultare pentru radiodifuzori. Nu mai sunteți limitat la intervale de timp scumpe pe cadranul radio local. Nu mai este necesar să aveți echipamente scumpe.

Cu ceva la fel de simplu ca un computer și un microfon de 20 USD, puteți începe cu propria emisiune radio și puteți transmite oamenilor din întreaga lume.

Bloggerii care doresc să mărească traficul pe site-urile lor sau să mărească rata de rentabilitate a campaniilor de publicitate pot adăuga cu ușurință și ieftin radio online la planurile de marketing actuale.

O emisiune radio săptămânală durează aproximativ o oră sau două de timp de pregătire (în funcție de intensitatea cercetării subiectului dvs.) și apoi de 30 de minute până la o oră sau timpul de difuzare radio.

Publicitate gratuită

Întrucât multe dintre platformele disponibile, cum ar fi BlogTalk și Live365 oferă audiențe încorporate, aveți avantajul adăugat al publicității gratuite prin aceste stații. În plus față de propriul dvs. plan de publicitate, veți câștiga în mod natural ascultători care sunt conectați la alte emisiuni similare cu ale voastre și veți rămâne în jur pentru a asculta alte emisiuni.