Sirius Radio – Tot ce ai vrut vreodată să știi

onradio
Cum funcționează radioul AM / FM
July 5, 2021
Zilele nebune ale CB Radio
October 13, 2021

Radio Sirius, sau mai general radio prin satelit, a apărut acum doar câțiva ani. Dacă nu ați ascultat niciodată radio prin satelit sau nu ați auzit de acest lucru, acest articol este pauza dvs. norocoasă. În acest articol veți afla ce este radio prin satelit și cum funcționează.

Ce este radioul prin satelit?

Așa cum indică și numele, radio prin satelit folosește sateliți și echipamente conexe pentru a transmite canale radio către aparatele de radio auto sau de acasă. Conceptul și-a primit cu adevărat impulsul în 1992, când FCC a pus deoparte o bucată de frecvență radio pentru ceea ce au numit Digital Audio Radio Service (DARS). Cinci ani mai târziu, Sirius Radio și XM Satellite Radio au achiziționat licențe de la FCC și ambele companii au început să pună piesele în loc pentru a putea începe difuzarea.

 

Undele radio convenționale pot parcurge numai 35-45 de mile înainte de a dispărea. Semnalul pentru serviciile de radio prin satelit este transmis la mai mult de 20.000 de mile deasupra suprafeței Pământului. Programarea la radio prin satelit este bazată pe abonat, ceea ce înseamnă că plătiți o taxă lunară pentru a descărca semnalul de la sateliți. Dar, majoritatea serviciilor de radio prin satelit sunt gratuite, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la saltul canalului. Canalele includ muzică, radio, evenimente sportive, programe pentru copii și știri.

 

Cine este cine al radioului prin satelit

În prezent, există trei jucători majori în jocul de radio prin satelit: radio Sirius, radio prin satelit XM și WorldSpace. Radio Sirius acoperă America de Nord, inclusiv SUA continentală, Canada și Alaska. XM oferă servicii în SUA continentală WorldSpace dezvoltă acoperire în alte părți ale lumii (Asia, Africa, Europa și America de Sud) și sunt cu siguranță cele mai ambițioase în ceea ce privește acoperirea clienților (un potențial de 4,6 miliarde de clienți acoperit pe 5 diferite continente). Fiecare companie utilizează diferite tehnologii și metode prin satelit pentru a furniza servicii în zonele lor respective.

 

Echipamentele radio prin satelit, precum receptoarele de mașini și aparatele de radio acasă, sunt vândute la o varietate de magazine electronice de larg consum și încep să devină instalații standard în mașinile noi. Radiourile convenționale nu pot primi transmisiuni radio prin satelit, așa că preluarea serviciului implică de obicei achiziționarea unui receptor, deși unele kit-uri sunt disponibile pentru a face radio convențional radio-satelit compatibil.

 

Datorită tehnologiei diferite pe care o utilizează fiecare companie, receptoarele nu sunt compatibile cu fiecare companie. De exemplu, dacă v-ați abonat la XM, dar doriți să treceți la radio Sirius, va trebui să obțineți un nou receptor care să fie compatibil cu Sirius. Unele companii de televiziune prin satelit includ servicii de radio prin satelit în pachetele lor de canale, iar dvs. puteți primi transmisia prin antena dvs. de televiziune prin satelit.

 

Cum funcționează radio prin satelit?

Aceasta este partea interesantă. Muzica, talk-show-ul, evenimentul sportiv etc. sunt înregistrate digital într-un studio, după care mesajul este codat. Semnalul codat este trimis sateliților de la stațiile terestre (radio Sirius cu sediul în New York; XM bazat pe DC). Sateliții transmit apoi semnalul către receptorii din mașina dvs. sau acasă. Receptoarele conțin chipset-uri care decodează semnalul și îl redă prin stereo. În zonele urbane în care clădirile mai înalte ar putea bloca semnalul de la sateliți, repetatoarele sau emițătoarele de la sol sunt utilizate pentru a retrimite semnalul, eliminând buzunarele de spațiu mort.

 

XM folosește doi sateliți pentru a acoperi Statele Unite continentale cu semnalul lor. Radio Sirius folosește trei sateliți pentru a forma o constelație de sateliți. Modul în care sunt stabiliți pe orbită asigură faptul că fiecare satelit petrece aproximativ 16 ore la un moment dat acoperind SUA și că există întotdeauna cel puțin un satelit peste SUA la un moment dat. Sateliții WorldSpace transmit fiecare trei semnale pentru a crește cantitatea de teritoriu pe care sunt capabili să o acopere cu cei trei sateliți ai lor. Toate cele trei companii au sateliți de rezervă gata de lansare în cazul în care unul dintre sateliții lor nu mai funcționează.

 

Tehnologia radio prin satelit pare să fie aici pentru a rămâne. Este ideal pentru cei care locuiesc în zone în care recepția radio normală este slabă sau pentru cei dispuși să plătească puțin în fiecare lună pentru a nu fi nevoiți să asculte reclame. Sunt șanse mari ca în curând fiecare mașină nouă pe care o cumpărați să aibă radio prin satelit instalat și că tot mai multe case vor fi echipate pentru aceasta. Am acoperit doar elementele de bază. Cu siguranță merită timpul dvs. pentru a afla mai multe despre ce are de oferit fiecare companie.

Citește și Zilele nebune ale CB Radio