Tipuri de scripturi radio

Cum să scrieți un script radio de succes
September 13, 2022
Cum să rulați cu succes un post de radio
September 13, 2022

Există două categorii generale în care pot fi clasificate majoritatea programelor radio: radio de discuții și radio muzical. Variațiile de stil și de substanță dintre aceste categorii trebuie luate în considerare în timpul scrierii unui scenariu radio; asemănător cu alegerea dvs. de cântec sau de invitat special, alegeți-vă cuvintele cu atenție.

Temă Talk Radio

Poate fi util să detaliezi ceea ce vrei să spui, deoarece acest stil radio se concentrează pe teme specifice și comunică informații în moduri captivante. Acest lucru vă poate ajuta să evitați vafele suplimentare sau, Doamne ferește, dvs. sau prezentatorul dvs. să rămâneți fără lucruri de spus. La urma urmei, unul dintre avantajele scriptării este evitarea spațiului liber.

Deși nu există un stil de script acceptat universal de companie, am creat un mic exemplu cu observații care vă pot fi utile. Chiar dacă există părți de text mai extinse, acestea sunt concise și ușor de citit. Introduceți informațiile dvs. în caseta roșie de mai sus și vă vom trimite aceste exemple la adresa de e-mail pe care o furnizați.

Script radio pentru muzică

Un scenariu radio muzical poate găsi părți mai puțin scrise complet și mai multe remarci și puncte de marcat prin care să direcționeze prezentatorul. Acest lucru este astfel încât va suna mai improvizat decât, de exemplu, un program de știri sau de radio.

În ciuda acestui fapt, poate fi totuși util să îl reprezentați dacă emisiunea dvs. muzicală include o funcție de știri sau ceva care necesită un ton mai formal. Indiferent dacă totul are nevoie de un scenariu cuprinzător, puncte de marcare sau dorinta prezentatorului, aceasta este una dintre cele mai importante întrebări pe care trebuie să le puneți în timp ce vă planificați emisiunea. Tot ce știți despre emisiune, inclusiv temele pe care le veți aborda, personalitățile prezentatorilor și orice alte circumstanțe, trebuie luate în considerare atunci când faceți această alegere.

Din nou, nu există un script standard pentru radioul muzical, dar am creat un exemplu care poate fi util pentru emisiunile dvs. în caseta roșie de mai sus. Restul link-urilor sunt bazate pe note, permițând o discuție mai obișnuită și mai naturală. Luați notă de porțiunile de text desemnate pentru funcțiile numite read-throughs, utilizate frecvent pentru trasee publicitare.

Cele mai bune gazde radio din toate timpurile

În prezent, oricine se poate identifica ca prezentator. Dar pentru a captiva o audiență de masă, aveți nevoie de talent de neegalat, hotărâre fermă și o tonă de talent. Urmăriți-vă de la liderii din industrie. Descoperiți cele mai bune gazde de radio ale noastre, alese pentru popularitatea și atractivitatea lor durabilă.

Stern, Howard

Howard Stern este, fără îndoială, cel mai cunoscut gazdă radio din SUA, indiferent dacă credeți sau nu că este cel mai bun. Stern și-a început cariera în anii 1970 și a împins constant limitele a ceea ce era potrivit să spună și să facă, câștigându-și porecla de „joc de șoc”. Spectacolele sale au prezentat umor sălbatic și teme sexuale care, la acea vreme, au șocat industria radioului. Totuși, s-a răcit substanțial în ultimii ani.

El și-a extins audiența prin ancorarea The Howard Stern Show, îndepărtându-se de bufniile în mod deliberat provocatoare din primii săi ani. Rețeaua de abonament SiriusXM, cu care a încheiat un contract în 2015 și care își difuzează emisiunea, a garantat un venit anual de 90 de milioane de dolari. Este dificil de estimat câți ascultători mai atrage, deoarece SiriusXM nu își divulgă public statisticile de ascultare, dar suntem gata să credem că numărul este încă relativ mare.

Viteză Limbaugh

Rush Limbaugh, radiodifuzorul care primește cei mai mulți ascultători din America, atrage adesea 15,5 milioane de ascultători. Deoarece SiriusXM își reține datele despre audiență, Stern poate să-l facă să-l bată, dar nu putem fi siguri.

Potrivit Forbes, Limbaugh a câștigat 84,5 milioane de dolari în 2018, devenind al doilea cel mai bine plătit personalitate de radio din America, alături de audiența sa considerabilă. Lucrează pentru Premiere Networks și transmite pe mai mult de 650 de stații, spre deosebire de stația sau platforma unică a lui Stern.

Seacrest, Ryan

Mulți oameni cred că Ryan Seacrest este cel mai bun DJ muzical radio din SUA. În prezent, este angajat la iHeartRadio, care difuzează programul său On Air cu Ryan Seacrest prin rețeaua de posturi din SUA. În 2019, iHeartRadio a anunțat că au 128 de milioane de utilizatori înregistrați, oferindu-le o acoperire enormă. Cu toate acestea, spre deosebire de Sirius XM, înregistrarea nu necesită o taxă. Prin urmare, consumatorilor le lipsește aceeași motivație de a asculta ca și abonații Sirius XM. Din acest motiv, nu putem estima audiența sa folosind aceste cifre, deși putem presupune că este încă de milioane.