Utilizarea efectelor sonore în emisiunea dvs. de radio

Cum să rulați cu succes un post de radio
September 13, 2022

Efectele de sunet joacă un rol foarte important în radio, fie că un prezentator dă un claxon după ce a jucat un banger sau acel mic jingle pe care nu îl vei scoate niciodată din creier.</span >

Aceștia creează ceea ce este denumit în mod obișnuit imagini radio, care constă din jingles, sweepers și idents. În ciuda rolurilor lor variate, toți au același obiectiv: să îmbunătățească experiența ascultătorului și să-l încurajeze să asculte în continuare. Shaun Keaveny și alte gazde radio și-au făcut un nume prin utilizarea efectelor sonore în moduri inventive:

De ce sunt folosite efectele sonore în emisiunile radio

Stațiile de radio se deosebesc de rivalii lor în două moduri: prin programare și branding. Radioul, totuși, este, fără îndoială, o experiență audio. Prin urmare, posturile de radio acordă prioritate branding-ului sonor sau branding-ului pe care îl puteți auzi.

Imaginea radio este o componentă crucială a mărcii audio. Cuvântul „imagini radio” se referă la toate efectele sonore pe care le auziți în timpul transmisiilor.

Există destul de multe. Cu toate acestea, următoarea listă le evidențiază pe cele cheie:

Jingles

Detaliile postului/emisiunii (cum ar fi numele, frecvența și ora de difuzare) sunt de obicei menționate într-un sunet rapid, concis și memorabil și destinate să fie amintite.

Promoții

Discursul conține adesea informații despre un program deschis și ora la care va fi difuzat programul.

Măturatoare 

Anunțul doar vocal include de obicei informații despre ceea ce aude ascultătorul, cum ar fi numele și frecvența postului sau emisiunii.

  • Paturi de sunet
  • Muzică instrumentală cu care vocea prezentatorului sa terminat.
  • Outros și Intros

Muzica, efectele sonore, caracteristicile viitoare, numele emisiunii și postul sunt doar câteva dintre diferitele componente care compun emisiunile audio pentru cărți.

  • Unde găsiți efecte sonore radio
  • Efectele sonore sunt disponibile de la:
  • Mixere digitale care au deja încărcate efecte sonore.
  • Utilizarea bibliotecilor de sunete FX pentru descărcare.
  • Utilizați un microfon și un DAW pentru a vă crea propriile.

Le achiziționăm de la o companie precum ReelWorld, Noise Fusion sau TM Studios contra cost.

Automatizarea efectelor sonore

Cea mai simplă tehnică de redare a efectelor sonore pe emisiunea dvs. radio poate fi automatizarea imaginilor radio.

Încărcați jingle-urile, identitățile, promoțiile etc. în programul dvs. de automatizare și etichetați-le corespunzător. Puteți configura regulile de automatizare pentru postul dvs. de radio după ce a fost marcat.