Zilele nebune ale CB Radio

Sirius Radio – Tot ce ai vrut vreodată să știi
October 13, 2021
Muzică la îndemână
October 13, 2021

În timpul nebuniei trupei marelui cetățean sau a radioului CB de la sfârșitul anilor 1970, se părea că toată lumea trebuia să aibă un radio CB și să vorbească ca un camion în timp ce conducea pe autostradă. Radio CB este un serviciu de radio local fără licență pentru persoane fizice și întreprinderi mici. Aparatele de radio CB sunt destul de ieftine și pot fi foarte utile.

Așa cum v-ați putea aștepta, cineaștii și animatorii folosesc o cantitate echitabilă de licență artistică în interpretarea activităților CB. Dacă începeți cariera CB cu așteptări nerealiste, veți fi dezamăgiți, așa că să începem cu elementele de bază. Radio CB a fost creat în anii 1950 de către FCC și efortul de a încuraja cetățenii să folosească noua tehnologie radio.

Care este cel mai puternic radio CB de pe piață astăzi?

Serviciul CB oferă persoanelor fizice și întreprinderilor mici o modalitate ieftină de a rămâne în contact și de a-și coordona activitățile zilnice până la o distanță de 5 sau 10 mile. Dacă sună ca ceea ce ai nevoie, CB ar putea fi exact ceea ce cauți.

Multe servicii radio bidirecționale necesită achiziționarea unei licențe de la FCC. Serviciul de radio CB nu este unul dintre ele. Totuși, FCC are câteva reguli pe care ar trebui să le urmați. Puteți găsi regulile ascunse în manualul de utilizare al radioului. De asemenea, le puteți descărca de pe Internet. Regulile sunt ușor de citit și sunt organizate ca o listă de întrebări frecvente. Acestea includ reguli tehnice despre radiouri și antene, precum și ceea ce puteți face și ce nu puteți face în aer.

Ceea ce nu puteți face este destul de simplu și clar prezentat în regula 13. CB. Nu puteți face publicitate pentru materiale de vânzare sau pentru o campanie politică, cuss, reda muzică sau retransmite programe de radio sau TV. De asemenea, vi se interzice să interveniți în mod intenționat cu alte stații și să efectuați transmisii false, în special apeluri de primejdie.

Fiecare radio CB poate funcționa pe oricare dintre cele 40 de canale centrate pe frecvențe cuprinse între 26.965 și 27.405 MHz. Această gamă de frecvențe este aproape de limita superioară a benzii tradiționale de undă scurtă sau HF ascunsă între banda de 10 metri a Radioamatorilor și o bandă utilizată de radiourile de afaceri.

Care este viitorul radioului CB?

Puteți opera în modul AM obișnuit sau puteți selecta fie banda laterală superioară sau inferioară, o variantă a AM discutată mai târziu în acest capitol. Acest lucru vă oferă 120 de alegeri diferite despre locul de operare.

De departe, cea mai populară utilizare a radioului CB astăzi este la vehicule. Folosirea CB pentru comunicațiile între companii este mai puțin obișnuită decât era în zilele de halcyon ale radioului CB, dar fermele, companiile de remorcare, serviciile de livrare locale, articolele de taximetrie și alți utilizatori de dispozitive mobile încă consideră că radiourile CB sunt foarte utile.

Șoferii profesioniști folosesc radioul CB pentru orice, de la supravegherea capcanelor de viteză până la check-in la docul de livrare și conversația inactivă cu oricine se află în raza de acțiune. Chiar în spatele profesioniștilor se află cetățenii privați care folosesc radioul CB atunci când conduc din multe din aceleași motive.

Citește și Muzică la îndemână